Visie

Breng je omgeving
tot leven

De levende tuin Van der Waal Tuin en Design tuinontwerp en tuinaanleg

De natuur zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Dat is het idee van een levende tuin. Verruil stenen voor groen en breng je omgeving tot leven. Het is bewezen dat groen de kwaliteit van het leven verbetert. Groen in de tuin biedt ontspanning en plezier. Dat is precies wat wij willen bereiken met onze tuinontwerpen. Wij maken van jouw tuin, een levende tuin.

De levende tuin Van der Waal Tuin en Design tuinontwerp en tuinaanleg

Voordelen van een levende tuin

Naast ontspanning en plezier biedt een levende tuin nog meer voordelen. Een plantrijke tuin draagt bij aan de biodiversiteit en verkleint de kans op wateroverlast. In de ideale situatie is maximaal 20% van de tuin verhard. Bij zware regenbuien kan de natuur dan grotendeels zelf het water afvoeren. Tijdens warme dagen biedt een groene tuin meer verkoeling dan een tuin vol bestrating. Volgens bronnen is de temperatuur in stedelijke gebieden tot 10 graden hoger dan op het platteland. Een ander voordeel is het feit dat groen de lucht zuivert. Een plantrijke tuin heeft daarom positieve effecten op de gezondheid.

Onderhoudsarme tuin

Wij zijn graag in de tuin bezig, maar dit geldt niet voor iedereen. Veel mensen en bedrijven willen een tuin die weinig onderhoud vereist. Men kiest dan vaak voor tegels. Maar wist je dat een tegeltuin niet per definitie onderhoudsvriendelijker is dan een groene tuin? Met een goed doordacht beplantingsplan en een goede bodemstructuur krijgt onkruid juist minder kans. In onze ontwerpen zijn harde materialen en groen perfect in balans.

Persoonlijk advies

Op zoek naar een creatief tuinontwerp?
Wij adviseren je graag.

Wij zijn al 20+ jaar het vertrouwde hoveniersbedrijf in de Hoeksche Waard en omgeving voor tuinontwerp, aanleg en onderhoud. Hoe kunnen we jou helpen? Neem contact met ons op of vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Waarmee kunnen we je helpen?

  Jouw gegevens  Hoe kunnen we je bereiken


  Gewenste periode oplevering tuin(ontwerp)?

  Overige opmerkingen

  * Verplichte velden.