Eigenaar en oprichter

Marcel van der Waal

“Gardening is the art that uses flowers and plants as paint, and the soil and sky as canvas.” Deze quote van de Amerikaanse kunstenares Elizabeth Murray zou ook afkomstig kunnen zijn van Marcel. In zijn ontwerpen maken planten de tuin. Dankzij zijn jarenlange ervaring als hovenier en creatieve tuinontwerper stelt hij de juiste compositie samen voor jouw tuin.
Marcel heeft de afgelopen jaren een duidelijke, eigen signatuur ontwikkeld. Zijn ontwerpen kenmerken zich door dynamische en speelse plantstijl, geïnspireerd op de Dutch Wave, waarmee je elk seizoen geniet van een prachtige tuin.

In zijn vrije tijd is Marcel ook graag buiten: hardlopen, samen met het gezin wandelen in de bergen en natuurlijk tuinen kijken. Altijd op zoek naar inspiratie en boordevol creatieve ideeën.

Onderhoudsmanager & snoei-expert

Pieterjan Vink

Pieterjan werkt sinds 2007 bij Van der Waal Tuinen en is voor veel klanten het vertrouwde gezicht in de tuin. Klanten waarderen zijn aanwezigheid. Niet alleen vanwege zijn goedlachse karakter, maar ook omdat zijn komst betekent dat de tuin er weer prachtig verzorgd bij ligt.
Piet heeft zich ontwikkeld tot een specialist in tuinonderhoud. Dat vindt hij het leukste om te doen, maar ook een aanlegklus kun je met een gerust hart aan Piet toevertrouwen. Net als de aanleg van een beregeningsinstallatie, want dat is zoals hij zelf zegt ‘echt zijn ding’.

Hoewel Piet ontzettend graag in de tuin bezig is, kijkt hij ook altijd uit naar de Vrijmibo. Gezellig samen met collega’s de week doornemen en het weekend inluiden.

Heb je vragen over het tuinonderhoud? Dan is Piet jouw adviseur.

Aanleg voor tuinaanleg

Jacco Vink

Inderdaad: het ‘kleine broertje van’. Jacco werkt sinds 2016 bij Van der Waal Tuinen. Hij volgde de opleiding tot hovenier en is zowel gespecialiseerd in tuinonderhoud als tuinaanleg. Die afwisseling vindt hij erg leuk, net als de gezelligheid met de collega’s en het contact met de klanten. De afgelopen jaren heeft Jacco zich ontwikkeld tot een zelfstandige hovenier die bij aanlegklussen het voortouw neemt. Hij weet precies wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van de tuin en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Dat zie je terug in het eindresultaat.

In het weekend staat Jacco ook op de grasmat. Dan niet om te maaien, maar als aanvaller bij Fortuna Be Quick. Ook hier is het verantwoordelijkheidsgevoel sterk aanwezig om er samen met zijn team een succes van te maken. En lukt het niet in de 1e of 2 helft, dan maakt de 3e helft het altijd goed.

Oog voor details

Rutger Klijnsmit

We blijven in de familie met onze nieuwste aanwinst. Rutger is de neef van Piet en Jacco en kwam in 2022 bij ons in dienst als vakantiewerker. Als kleine jongen werkte hij al graag in de tuin en eenmaal bij ons aan de slag wist hij het zeker: “hier word ik blij van!”

Hij meldde zich aan voor de hoveniersopleiding en is uitgegroeid tot een vaste kracht binnen ons team. Rutger is een aanpakker met oog voor details. Hij ziet waar hij nodig is en zelfs het kleinste onkruidje ontgaat hem niet. Hij kent inmiddels de meeste Latijnse namen van veelgebruikte planten en kan goed zelfstandig werken. Tuinonderhoud is zijn favoriete onderdeel.

Creatief met taal

Cynthia van der Waal

Meewerkend partner op het gebied van de marketing en communicatie voor ons hoveniersbedrijf. Niet creatief met tuinen, maar wel met taal. Vraag Cynthia niet naar de naam van een plant, maar als je iets wilt weten over sponsoring, publicaties of advertising, dan ben je bij haar aan het juiste adres.

Cynthia is eigenaar van SIB, een strategisch communicatiebureau. Haar kennis en ervaring zet zij in om onze zichtbaarheid te vergroten en daarmee onze positieve impact op een groenere omgeving.

Administratieve duizendpoot

Moniek Overvoorde

Werkt als freelancer op de administratie. Moniek is onder andere verantwoordelijk voor de planning, facturatie en binnenkomende aanvragen.

Persoonlijk advies

Op zoek naar een creatief tuinontwerp?
Wij adviseren je graag.

Wij zijn al 20+ jaar het vertrouwde hoveniersbedrijf in de Hoeksche Waard en omgeving voor tuinontwerp, aanleg en onderhoud. Hoe kunnen we jou helpen? Neem contact met ons op of vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Waarmee kunnen we je helpen?

  Jouw gegevens  Hoe kunnen we je bereiken


  Gewenste periode oplevering tuin(ontwerp)?

  Overige opmerkingen

  * Verplichte velden.