Visie

Een plantje bijdragen

Van der Waal Tuin en Design ontwerp en aanleg groene tuin

Een duurzaam tuinontwerp klinkt voor ons een beetje als ‘witte sneeuw’. Onze tuinen zijn in basis namelijk altijd duurzaam. Duurzaamheid is een breed begrip. Er wordt meestal mee bedoeld dat iets lang meegaat en ‘goed’ is voor het mens en milieu. Dat is ook het uitganspunt van onze tuinontwerpen. Wij dragen ons steentje, of beter gezegd, ‘plantje bij’ aan het vergroenen van de omgeving. Dat is goed voor alles en iedereen!

Van der Waal Tuin en Design ontwerp en aanleg groene tuin

Samenwerken met de natuur

We ontwerpen tuinen voor en met de natuur. We kijken naar de mogelijkheden van de omgeving, bodem, bloeitijd, watermanagement en de ecologische meerwaarde van de beplanting. Daarnaast volgen we de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame tuinmaterialen en toepassingen. Denk aan speciale tegels met een open structuur, waardoor het overtollig regenwater beter afgevoerd kan worden of wadi’s als bloemrijke biotoop.

Not too wild

Een duurzame tuin is bij ons niet per definitie een wilde tuin. In tegendeel: wij laten zien dat strak en natuurlijk prima samengaan. Wij ontwerpen natuurlijke, levendige tuinen binnen een esthetisch geheel en altijd in wisselwerking met de omgeving. Wij bewijzen dat het één niet ten koste hoeft te gaan van het ander. Rechte vormen en lijnen worden bijvoorbeeld afgewisseld met glooiende, uitbundige beplanting. De natuur schept de kaders. Samen met de klant vullen we de details in.

Persoonlijk advies

Op zoek naar een creatief tuinontwerp?
Wij adviseren je graag.

Wij zijn al 20+ jaar het vertrouwde hoveniersbedrijf in de Hoeksche Waard en omgeving voor tuinontwerp, aanleg en onderhoud. Hoe kunnen we jou helpen? Neem contact met ons op of vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Waarmee kunnen we je helpen?

  Jouw gegevens  Hoe kunnen we je bereiken


  Gewenste periode oplevering tuin(ontwerp)?

  Overige opmerkingen

  * Verplichte velden.