Terug naar portfolio

Ontwerp en aanleg hofjestuin

Van der Waal Tuin en Design hovenier tuinontwerp tuinaanleg Rhoon

Van der Waal Tuin en Design verzorgde het tuinontwerp en de aanleg van deze gezellige hofjestuin in Rhoon. In dit tuinontwerp vormen binnen en buiten een harmonieus geheel. De kleur van de (half)verharding is aangepast aan de gietvloer in de keuken, waardoor er een vloeiende overgang ontstaat. Vanuit de openslaande deuren is een prachtige zichtlijn gecreëerd naar het achtergelegen hofje.

Van der Waal Tuin en Design hovenier tuinontwerp tuinaanleg Rhoon

Oude bomen behouden

Het hofje biedt een knusse en schaduwrijke zitplek in de tuin. De prachtige oude Linde rechts van het bankje fungeert als een natuurlijke parasol. In de tuin staan meer oude bomen. Uiteraard hebben we het tuinontwerp hierop aangepast, zodat de mooie bomen behouden konden blijven. De twee symmetrisch geplaatste rode Esdoorns doorbreken het vele groen, voor een extra speels effect. De Linde komt hierdoor bovendien nog meer tot zijn recht.

Door het bankje en de haagblokken ‘dwars’ te plaatsen is de tuin niet in één keer te overzien. Het doorbreken van zichtlijnen zorgt voor extra spanning in de tuin. De verschillende ‘delen’ van de tuin worden met elkaar verbonden door grindpaden in combinatie met staptegels. De beige kleur van de natuursteentegels en het grind passen perfect bij de gietvloer in de keuken. Hierdoor lopen binnen en buiten optisch in elkaar over en ontstaat er een harmonieus en rustig geheel. De combinatie van grind met stapstenen geeft de tuin een klassieke, landelijke uitstraling. De rijk gevulde plantenborders maken deze landelijke tuin helemaal af.

Van der Waal Tuin en Design hovenier tuinontwerp tuinaanleg Rhoon

Maatwerk vlonderterras en bloembakken

Achterin de tuin bevindt zich een royaal zonneterras met geïntegreerde verhoogde banken en bloembakken, gemaakt van hardhout. Hier kunnen de eigenaren heerlijk ontspannen. De relaxte sfeer wordt verhoogd door de border met groenblijvende siergrassen. Siergrassen hebben een rustgevende werking. De siergrassen kleuren bovendien prachtig tegen het vergrijsde hout. Het bos op de achtergrond vormt natuurlijk het perfecte decor voor deze groene tuin.

Persoonlijk advies

Op zoek naar een creatief tuinontwerp?
Wij adviseren je graag.

Wij zijn al 20+ jaar het vertrouwde hoveniersbedrijf in de Hoeksche Waard en omgeving voor tuinontwerp, aanleg en onderhoud. Hoe kunnen we jou helpen? Neem contact met ons op of vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Waarmee kunnen we je helpen?

  Jouw gegevens  Hoe kunnen we je bereiken


  Gewenste periode oplevering tuin(ontwerp)?

  Overige opmerkingen

  * Verplichte velden.