Terug naar portfolio

Brasserie La Cocotte

De eigenaren van Brasserie La Cocotte in Hoogvliet hadden een duidelijk doel met de nieuwe tuin: het restaurant moest meer opvallen. Daar zijn we goed in geslaagd. Door strategische keuzes in het beplantingsplan, materialen en een strak lijnenspel komt het pand maximaal tot z’n recht. Niemand die het pand aan de Nieuwe Langeweg nog zomaar voorbij rijdt.

Samen ontwerpen

Van der Waal Tuin en Design maakte het tuinontwerp en verzorgde de tuinaanleg. In dit geval hebben we vooral samen met de opdrachtgever aan de tekentafel gezeten. Of aan de tafel bij de Brasserie, onder het genot van een heerlijke lunch of diner.

Door de oude eiken voor het pand iets smaller te maken, valt het pand meer op. De voormalige buxushagen die de eiken omzoomden hebben we vervangen door strakke grindvlakken van Castle grind. Hierdoor vallen de mooie bomen meer op en als iets past bij een Franse Brasserie dan is het wel Castle grind. Wie regelmatig op vakantie gaat in Frankrijk en kasteeltuinen bezoekt weet precies waarom. Grind hoort thuis in een Franse tuin.

Rustige materialen

Voor de bestrating hebben we gekozen voor betontegels van grijs Oud-hollandsbeton. De grijze kleur valt enigszins weg en dat is precies de bedoeling. De aandacht moet gericht zijn op het pand. De massieve bestrating wordt speels doorbroken door een vergrijsde houten baan van vlonderplanken. Dit deel van de tuin heeft tevens een praktische functie. Het aantal zitplaatsen is door deze aanpassing uitgebreid. Voor het tuinmeubilair geldt eveneens dat de gebruikte materialen opgaan in de omgeving, zodat de focus op het pand behouden blijft.

Waar we voor de materialen hebben gekozen voor rust, vormt de beplanting in deze tuin juist een opvallend contrast. De voormalige gemeentestrook aan de voorzijde van het pand hebben we omgetoverd tot een gevarieerde plantenborder in de stijl van The Dutch Wave.  Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van losse, natuurlijke beplanting. De viltige, grijze bladeren van de Ezelsoren (Stachys byzantina) vormen een prachtig contrast met de rode punten van het Japans bloedgras (Imperata cylindrica). De border wordt verder gesierd door de prachtige bloemen van Papaver, Kogeldistel (Echinops) en Zonnehoed (Echinacea).

Persoonlijk advies

Op zoek naar een creatief tuinontwerp?
Wij adviseren je graag.

Wij zijn al 20+ jaar het vertrouwde hoveniersbedrijf in de Hoeksche Waard en omgeving voor tuinontwerp, aanleg en onderhoud. Hoe kunnen we jou helpen? Neem contact met ons op of vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Waarmee kunnen we je helpen?

  Jouw gegevens  Hoe kunnen we je bereiken


  Gewenste periode oplevering tuin(ontwerp)?

  Overige opmerkingen

  * Verplichte velden.